17/11/2015

2016 suveetenduste soovitused


Tavaliselt teen ma teatriskäike üsna spontaanselt. Pikalt ette planeeritud külastustest väga palju pole asja saanud. Välja arvatud siis, kui mul on reaalselt ka piletid mitu kuud varem ette ostetud. Sest siis ma lihtsalt ei saa plaane ümber muuta. Kuigi viimasel ajal ma väga sageli pileteid pikalt ette ei osta. Ma lihtsalt ei tea, mis plaanid mul mingiks ajaks on. Seepärast on kummaline, et ma juba praegu Novembris 2015 teen plaane suveks, mis on nii kaugel. Tegelikult on see postitus juba päris oma jagu ka mustandite kaustas seisnud. Kuidagi liiga naljakas tundus nii vara suveplaane avaldada. Aga kuna minu etenduse soovid pole riiklikult salastatud ja teised teatirhuvilised ostavad pileteid palju varem, kui mina, siis otsustasin, et teen oma soovid avalikuks. Samas on jõulud ka varsti tulemas, ehk saab keegi oma lähedasele mõne hea kingiidee.
Ilmselgelt nimekiri täieneb veel, sest paljud teatrid lihtsalt ei avalikusta nii varakult oma suveetenduste plaane.

Minu nimekiri on järgmine:
 Grace ja Glorie 
Jah, ma olen seda etendust näinud. Aga see oli vist mu kõige lemmikum etendus, mida ma tükil ajal näinud olen ja seega planeerin seda tuleval suvel veel vaadata. Ma arvan, et juba ainuüksi näitlejate (Hilje Murel ja Ülle Kaljuste) pärast tasub seda etendust vaadata. Lisaboonuseks see, et lavastuse sisu puudutab vist küll igat inimest, kes maailmas eksisteerib. Seekord kavatsen suurema seltskonna kaasa võtta endaga. Seega kui keegi tunneb, et tahaks seda etendust vaatama minna, aga mängupaik tundub kaugel olevat, siis võtke ühendust kurvitsatriinu@gmail.com. Lepime transpordi ja kuupäeva osas kokku. Hetkel ei oska rohkem informatsiooni jagada kui, et etendus toimub juulis 2016 ja ikka Rehe küünis Üksnurme külas Saku vallas Harjumaal.
Minu muljed etendusest leiab siit
Sundown Entertainmenti Facebooki leht

Täiuslik pulm
Lutsu Teatri etendus, mis toimus Alatskivil, kuid kuhu mina kahjuks ei jõudnud. Siiski olen kuulnud, et tegemist oli hea etendusega ja seda lubati tuleval suvel uuesti mängida.  Tahaks juba uudishimust näha, millega see Lutsu Teater siis seekord välja tuleb, sest arvestades seda, et tegemist pole kutselise teatriga on neil päris head etendused olnud. Laval on sellised tuntud näitlejad nagu Liis Haab, Merle Jääger, Kärt Tammjärv. Igtahes nii kui ma etenduse toimumise kohta täpsemat infot saan, jagan seda ka siia. Etendus ise toimub Alatskivil Tartumaal
Lutsu Teatri Facebook

Viiludaja katusel 
Minu suurim ootusärevus on hetkel seotud Rahvusooper Estoniaga, kes toob juunis 2016 suveetendusena välja Viiuldaja katusel. Ma kunagi olen näinud Vanemuise teatri versiooni ja see meeldis mulle väga. Ühesõnaga nii kui nägin kuulutust, oli kindel, et seda muusikali peab nägema. Näitlejad on samuti head: Evelin Võigemast, Mait Malmsten, Helgi Sallo jt. Kuni 1.detsembrini on kõik piletid -30% soodsamad, seega tasub piletite ostmisel aega planeerida ja kiirustada. Hetkel oli päris palju kohti saadaval, kuid arvestades seda, et täna on piletimüügi teine päev, siis varsti on pieltid otsas. Tudengitele ja õpilastele on Rahvusooperil aga eriti hea pakkumine - pileti saab lausa -50% soodsamalt. Minul on igatahes pilet olemas. Kelle jaoks piletihinnad aga liiga krõbedad tunduvad, aga tahaksid ikkagi Viiuldajat katusel näha, siis kõikidel soovitan osaleda Rahvusooper Estonia piletiloosis, mis toimub nende Facebooki lehel SIIN Lausa VIIEL õnnelikul on võimalus võita 2 tasuta pääset vabalt valitud Viiuldaja katusel etendusele. 
Rohkem informatsiooni leiab Rahvusooper Estonia koduleheküljelt
Etendused toimuvad 3.-26.juuni 2016 Rahvusooperis Estonia 

Obinitsa
See on etendus, mida mina ise ilmselt teist korda vaatama ei lähe. Etendus oli ise väga hea, kuid ma ilmselt vaatan selle asemel mõnda sellist etendust, mida ma veel näinud pole. Kõikidele neile, kes siiski sel suvel Obinitsat nägema ei juhtunud, soovitan juba varakult plaane sättida. Tegemist on Vanemuise teatri järjekordse "Seto looga". Näitlejatest laval sellised nimed nagu Andres Mähar, Kaia Skoblov, Ott Sepp, Tanel Jonas, Merle Jääger, Marje Metsur jne. Etendus räägib ühe Seto pere loo elust lääne ja ida piiril. Etendus toimub Obinitsas Võrumaal. 
Etenduse lühitutvustuse leiab Vanemuise kodulehelt
Minu mõtted Obinitsa kohta leiab siit

SUVEL TEATRIS KOHTUME!

0 kommentaari:

Postita kommentaar